Boot

In 1987 zijn de toen huidige bewoners van Huize Beurd officieel lid geworden van de lijntrekkers. Dit was een universitaire vereniging met ongeveer 30 actieve leden. In deze tijd werd er nog gevaren met een Glastron boot met 140 PK aan boord. Met de Glastron werd regelmatig naar de Biland en plassen aan de Maas afgereisd. Varend in de IJssel is er een krib overvaren wat heeft geleid tot het zinken van de Glastron. Wat overbleef is verkocht. Door een combinatie van verzekeringsgeld en het geld van de universiteit kon er een nieuwe boot gekocht worden. Een VIP, Buitenboordmotor, met 115 PK. Deze nieuwe boot werd in april 2008 aangeschaft. Via e-Bay is een vrouw in Amerika gebeld om haar kenbaar te maken dat er interesse was in haar boot. Ze dacht dat ze voor de gek gehouden werd, want ze begreep niet waarom iemand uit de Nederland een boot uit de VS wilde halen. Lang verhaal kort: boot gekocht, zij hebben deze voor 500 dollar extra helemaal naar Florida gereden (700 km) en op de ferry geplaatst en een paar weken later stond de boot in Amsterdam.

De huidige bezetting van SV. De lijntrekkers bestaat voornamelijk uit ex-Beurd bewoners en studenten die momenteel op Beurd wonen. Dit komt neer op een ledental van ongeveer 15 man waarvan iedereen met een vaarbewijs de boot mag meenemen wanneer hij wil.

Watersport

Watersport

Huize Beurd

Wil jij wonen op de leukste plek van Enschede? Stuur hier je bericht en wellicht nodigen wij je uit voor een kennismaking!