Geschiedenis

Huize Beurd is ontstaan op de Oude Markt 3 in Enschede. Het pand is van oorsprong een bankgebouw. En heeft daarna jaren als woning tot dienst gedaan. Toen de Oude markt steeds meer het uitgaanscentrum van Enschede werd. Is de beneden verdieping van het pand omgebouwd tot een grote discotheek

De wortels van Huize Beurd liggen ten tijde van Discotheek “Het Gebeuren”. We praten over 1990, de eigenaren wonen met z’n vieren boven de discotheek. Eind 1990 werd de discotheek verkocht en besloten twee van de eigenaren hun geluk elders in het land te zoeken. De overgebleven twee waren zodoende op zoek naar nieuwe huisgenoten om de huur mee te kunnen delen, gezien hun inkomstenbron uit de discotheek was opgedroogd. Verscheidene mensen kwamen op bezoek en uiteindelijk is besloten om vier stamgasten, evenals de diskjockey tot de nieuwe huisgenoten te kiezen.

Opeens woonden, aten en sliepen 7 kerels in één huis. Met “Het Gebeuren” was het weliswaar op zijn Twents “Beurd”, het ontstaan van “Huize Beurd” was daarentegen een feit!

Oude foto beurd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *